Om oss

 

Pia och Staffan med döttrarna Amanda och Emilia flyttade till Gösslunda Gård 2006. Gården ligger mitt ute på det Öländska alvaret i höjd med Mörbylånga.

 

Pia har sin bakgrund på Veterinärhögskolan i Uppsala där hon disputerat och är i slutskedet av arbetet inför sin docentur. Staffan har länge arbetat på Pfizer, förutvarande Pharmacia, och har stor erfarenhet av såväl farmakologi, substanstillverkning som logistik med affärsutveckling.

 

När Pia fick möjlighet att tjänstgöra vid ATG's Hästklinik (på senare år Evidensia) i Kalmar och Staffan på konsultbasis kan arbeta hemifrån såg vi en möjlighet att realisera vår dröm att utveckla en verksamhet inom hästavel. Avsikten med vår avel är att få fram högkvalitativa halvblod främst för dressyr. Vi vänder oss mest till de lite mer erfarna ryttarna där målet är att rida i medelsvår/svår klass.

 

Som komplement till avelsverksamheten har vi möjlighet att ta emot uppstallning av ridhästar och konvalescenshästar på kortare och längre tid. I det nybyggda ridhuset ordnar vi träningar och det går också bra att komma och rida enskilt eller för egen tränare enligt överenskommelse.

Tyvärr  blev Staffan svårt sjuk och avled hösten 2011. Vi försöker driva verksamheten vidare på samma sätt trots att Staffan inte finns med oss längre.

 

 

Gösslunda Gård
Adress: Gösslunda 210, 386 62 Mörbylånga
Telefon: 070-6422428

gosslunda.gard@gmail.com

Youtube: Gösslunda Gård
Facebook: Gösslunda Ridhus

Amanda
Amanda
Emilia
Emilia
Pia
Pia
Här är är hela familjen! Gjord av Amanda (för några år sedan)